L’horta en 360

 • Borbotó - Carxofes

  Les carxofes comencen el seu període de recol•lecció a l'hivern, així que aquestes mates de la imatge, preses al final de l'estiu, encara tardaran dos mesos en donar el seu fruit.


  Carabasses en Benifaraig

  Les carabasses es recol•lecten a la tardor i són un dels principals fruits d'aquesta època. Es tracta d'un dels productes habituals de l’horta de València.


  Carabasses en Benifaraig

  Els camps de carabassa s'estenen per l'horta valenciana i és un dels productes de la nostra terra que podem gaudir durant els mesos previs a l'hivern.


  Camp de cebes regat

  El reg per solcs és la manera tradicional de regar els camps de l'horta de València, deixant que l'aigua de les sèquies circule lliurement per els mateixos, arribant a les arrels de la plantació.


  Horta Benifaraig preparada per a la sembra

  L'horta necessita molt de treball abans de procedir a la sembra dels diferents productes que es necessiten. Un treball que neteja el terreny abans de moure la terra i deixar els solcs llests per a realitzar la sembra.


  Hort en Masarrojos

  L'hort ofereix una imatge simètrica, amb totes les plantes ben disposades i amb espai suficient perquè cresquen sense problemes i sense entorpir el creixement de les altres.


  Masarrojos - carabasses a punt de recol•lecció

  Les carabasses presenten una grandària prou considerable a la fi de l'estiu. Encara els queda una mica per a ser arreplegades, però ja estan quasi llestes.


  Masarrojos – Horta

  Les males herbes aprofiten les excel•lents condicions de les hortes per a créixer, així que quan la seua presència és important, s'ha començar a eliminar-les per a evitar que entorpisquen el creixement de les mates


  Masarrojos - plantació d'enciams de diferents varietats

  El treball en l'horta és dur. Després d'arreglar el terreny s'ha sembrar, utilitzant normalment mètodes tradicionals, que es realitzen a mà i que deixen el camp llest perquè cresquen les mates.


  Masarrojos - plantació d'enciams de diferents varietats

  A poc a poc, pas a pas, cada cavalló queda llest perquè les plantes cresquen i es convertisquen en els fruits que després gaudim en la taula


  Masarrojos - plantació d'enciams de diferents varietats

  En una mateixa horta poden plantar-se productes diferents, segons la demanda de cada època. En aquesta imatge veiem que cada cavalló compta amb una mata diferent, per a obtenir el major resultat de la plantació.


  Poble Nou - Camp Cebes

  Les cebes es mostren ordenades en aquest hort de Poble Nou, molt prop del casc urbà. La terra valenciana és molt fèrtil i molts horts s'integren en el teixit urbà de les pedanies de València.


Els nostres patrocinadors

 • Projecte cofinançat per la Regidoria d´Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València